Nevalanmäen Perhekodit Oy

Nevalanmäen Perhekodit Oy

"Tämä on mun koti nyt."

Kotimäki sijaitsee maaseudulla. Haapaveden keskustaan on matkaa kuitenkin vain 6 kilometriä.

Päärakennus on tilava, kartanotyyppinen rakennus. Asuintilat on sisustettu viihtyisiksi ja kodinomaisiksi. Sisustuksessa huomioidaan vuodenajat ja juhlapyhät.


Kotimäessa on kaksi asumisyksikköä. Kotimäen pihapiirissä on toinen rakennus, jossa on tukiasuntoja itsenäistyville nuorille. Tukiasuntoja on myös Haapaveden keskustassa.

"Mun on täällä hyvä olla ja täällä on turvalliset aikuiset."

Kasvatustyö pohjautuu perhekeskeiseen työhön ja terapeuttiseen työotteeseen. Sijoitukset voivat olla joko pitkä- tai lyhytkestoisia. Molemminpuolinen luottamuksellinen suhde nuoren ja aikuisen välillä ja säännölliset terapialuonteiset keskustelut mahdollistavat pysyvän muutoksen lapsen ja nuoren elämässä.

Lapsen sijoitus voi olla myös selvittelyjakso, jolloin moniammatillinen työryhmä yhdessä psykiatrisen sairaanhoitajan, konsultoivan terapeutin ja lääkärin kanssa selvittää lapsen ja perheen kokonaistilannetta sekä pitempiaikaisen avun tarvetta. Lastensuojeluyksiköissämme työskennellään perhekeskeisesti lasten ja nuorten vanhempia kunnioittaen.

Jokaisella työntekijällämme on alalle soveltuva sosiaali-, terveys- tai nuorisoalan koulutus. Henkilökuntaamme kuuluu mm. sosiaalityöntekijöitä, psykiatrisia sairaanhoitajia, sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomeja, yhteisöpedagogeja, neuropsykiatrian valmentajia sekä nuorisoalan ammattilaisia. Sosiaalityöntekijän työpanos on käytettävissämme lastensuojelutarpeen arviointeihin myös ostopalveluna. Psykoterapeutin ja erityistason perheterapeutin palvelut sekä lääkäripalvelut ovat käytettävissä.

"Mitenhä täällä 20 nuorta pelaa sählyy, ku edellisessä paikassa ei saatu pelejä ku ketää ei kiinnostanu."

Kotimäessä harrastetaan monenlaista liikuntaa ja ulkoilua; uintia, sählyä, luistelua, erilaisia pihapelejä jne. Omia harrastuksia voi lisäksi valita Haapaveden kaupungin urheiluseurojen, erilaisten vapaaehtoisjärjestöjen ja kansalaisopiston piiristä. Talossa on asustaa myös Mouru kissa nuorten seurana.

Kotimäki

Nevalanmäentie 4
86650 Kytökylä
p. 040 825 9655 

Palvelupäällikkö
Sisko Telkki
p. 040 562 9349, sisko.telkki@nevalanmaki.fi

Palvelupäällikkö / Kasvatusvastaava
Janne Haverinen
p. 040 913 8109, janne.haverinen@nevalanmaki.fi

Paikkakyselyt

P. 044 333 3332, 040 825 9655 tai jussi.leinonen@nevalanmaki.fi